Kansainväliset koulutukset ja kokoukset

S.U.L.L.E.-projekti ei ole vain omalla maaperällä puurtamista, vaan myös kansainvälisiä kokouksia ja ideoiden vaihtoa muissa vastaavissa projekteissa maailmanlaajuisesti työskentelevien ihmisten kanssa. Projekti tarjoaakin huikeita kansainvälistymismahdollisuuksia.

S.U.L.L.E.-projektin kannalta tärkein kansainvälinen tapahtuma on NECSE eli Northern European Co-operation for Sex Education projects. Konferenssi järjestetään vuosittain keväällä pääsiäisloman aikaan, ja siihen osallistuu 60-70 lääketieteen (ja silloin tällöin myös muiden alojen) opiskelijaa 10-12 eri maasta. Vuoden 2015 NECSE järjestetään huhtukuussa Virossa teemalla "Sexual Abuse". Keväällä 2016 isännöimässä on puolestaan Alankomat.

Suomella on NECSEen yleensä viisi paikkaa, joskus enemmänkin järjestäjämaan ja muiden osallistujien tilanteesta riippuen. Mukaan matkalle voi hakea kuka vain S.U.L.L.E.-projektissa toimiva. Vapaamuotoisesta hakemuksesta tulisi ilmetä hakijan nimi, opiskelupaikkakunta, kurssiasema, S.U.L.L.E.-kokemus ja tehtävät, joissa henkilö on projektissa toiminut, sekä lyhyet perustelut sille, miksi hakee NECSEen ja mitä hyötyä koulutuksesta voisi hakijalle olla. Hakemukset lähetetään hakuajan puitteissa (hakuaika on tänä vuonna tammikuun loppuun!) NORA:lle eli kansalliselle seksuaaliterveysvirkailijalle (nora@fimsic.org).


NECSE:n lisäksi kaikille SULLElaisille avoimia kansainvälistymismahdollisuuksia tarjoaa mm. käynnissä oleva twinning Viron kanssa sekä uutuudenkarhea SECSE (Southern European Co-operation for Sex Education projects), joka järjestettiin viimeksi syksyllä 2014 Kataloniassa. Jos lähdet FiMSIC:n  paikalliseksi (tai jopa kansalliseksi) seksuaaliterveysvirkailijaksi, aukeaa sinulle lisää mahdollisuuksia päästä kansainvälisiin kokouksiin, tärkeimpinä näistä niin ikään keväisin järjestettävä EuRegMe eli Euroopan lääketieen opiskelijoiden aluekokous sekä FINO eli Pohjoismaiden alueellinen kokous. Vaihtoon lähdöstä innostuneille monet maat, mm. Liettua, Puola, Sisilia ja Tunisia, tarjoavat erityistä 3-4 viikon mittaista seksuaaliterveysvaihtoa (SCORA Xchange).

Ajantasaisia lisätietoja kansainvälisistä koulutuksista, kokouksista ja vaihdoista saat kansalliselta seksuaaliterveysvirkailijalta (nora@fimsic.org), tämän blogin etusivulta sekä mm. S.U.L.L.E.-projektin omasta facebook-ryhmästä https://www.facebook.com/groups/267292699967771/.