perjantai 9. toukokuuta 2014

NECSE love from Switzerland!


S.U.L.L.E.-projekti ei ole vain omalla maaperällä puurtamista, vaan myös kansainvälisiä kokouksia ja ideoiden vaihtoa muissa vastaavissa projekteissa maailmanlaajuisesti työskentelevien ihmisten kanssa. Projekti tarjoaakin huikeita kansainvälistymismahdollisuuksia.

Yksi vakiintuneimmista alan kansainvälisistä kokouksista on NECSE eli Northern European Co-operation for Sex Education projects. Konferenssi järjestetään kerran vuodessa pääsiäisloman aikaan, ja siihen osallistuu 60-70 lääketieteen (ja silloin tällöin myös muiden alojen) opiskelijaa 10-12 eri maasta. Tänäkin vuonna 7 innokasta SULLElaista osallistui Sveitsin ranskankielisellä alueella, idyllisessä Charmeyn kylässä vuorten keskellä 17.-21.4.2014 pidettyyn NECSEen. Mukana oli allekirjoittanut, kansallinen seksitypynne Hanna Kuopiosta, 3 muuta kuopiolaista sekä paikalliset S.U.L.L.E.-virkailijat (LORAt) Jasmiina Tampereelta, Tommi Oulusta ja Anna Turusta. NECSE-hype on selkeästi nousussa, sillä delegaatio oli suurin muutamaan vuoteen! :) Muut delegaatiot tulivat Ruotsista, Tanskasta, Islannista, Virosta, Iso-Britanniasta, Saksasta, Hollannista, Puolasta ja isäntämaa Sveitsistä. Lisäksi paikalla oli tarkkailijoita Belgiasta ja Etelä-Euroopan vastaavaa konferenssia syksyllä luotsaavasta Kataloniasta. Itävalta ei valitettavasti tänä vuonna osallistunut.

Charmeyn idyllisiä maisemia

Järjestäjämaa Sveitsi oli valinnut pitkän viikonlopun teemaksi "Sexual Satisfaction". Teemaan liittyen tarjolla oli tantrahierojaguru ja aistillisuuden asiantuntija Cornelia Müntenerin luento G-pisteestä, prostatasta, naisen ejakulaatiosta, seksuaalisen potentiaalin vapauttamisesta sekä seksilelujen käytöstä. Myös sunnuntaiaamun rentouttava tantrahieronta-workshop oli hänen pitämänsä. Leijonanosan NECSEn ohjelmasta nappasi kuitenkin tavanomaiseen tapaan method exchange, jossa jokaisella maalla on aikaa esitellä seksuaalikasvatusprojektejaan ja niissä käytettäviä interaktiivisia harjoituksia. Method exchange -sessioit pulppusivatkin tekemisen riemua, avointa ja jopa intoutunutta keskustelua sekä yhdesä oppimisen iloa. Muutamia Suomen projektin kannalta hyödyllisiä harjoituksia ja ideoitakin bongattiin!

Opetuksellisen annin ja mielen avartumisen lisäksi NECSEssä tärkeää on myös muihin nuoriin opiskelijoihin tutustuminen, sosiaalinen ohjelma ja yhteishengen luominen. Tämäkin puoli oli Sveitsissä huomioitu hyvin. Tarjolla oli mm. kuntoiluhetkiä sessioiden välillä, ryhmähalauksia ja monvie night -teemabileet, joissa tutustuttiin mm. tankotanssiin ja pornoelokuvan tuotantoprosessiin oman elokuvagenren mukaan määräytyvässä pienryhmässä. Mainio tapa tutustua uusiin ihmisiin! Kulttuurinvaihtoakaan ei unohdettu: tarjolla oli perinteiseen tapaan osallistujamaiden ruokia ja (enimmäkseen alkoholillisia) juomia esittelevä National Food an Drinking Party, ja viimeisenä iltana pistettiin ykköset ylle ja nautittiin romanttisesta sveitsiläisestä fondue-illasta.
Fitness programme










Suomalaisten yhteishenkeä National Food and Drinking Partyssa. Olet todella kaunis!

Kaiken kaikkiaan kokemus oli hauska, opettavainen, koskettava, huikea... Sanat eivät riitä. Kuten Tampereen LORA Jasmiina asian kieteyttää: "Minua kosketti erityisesti nähdä samassa paikassa niin monta tulevaa kollegaa, joille kaikille seksuaaliterveyden edistäminen, hauskanpitäminen ja ydessäolo tuntuivat merkitsevän yhtä paljon kuin itselleni. Tunnelma oli välitön ja lämmin, ja ihmiset jakoivat toisilleen asioita, joita he eivät tämän kesäleirin ulkopuolella mahdollisesti uskalla sanoa kenellekään."